Lavendel
Weerstand verhogend, bloeddruk verlagend.
4.20EUR

Lavendel (lavendula officinalis)
Kleur: Helder, licht gelig tot groenig
Geur: fris, helder
Mengt goed met: bijna alles, denk aan: ceder, kruidnagel, scharlei, den, geranium, vetiver, patchouli, citrus-achtigen

Kern eigenschappen:
De aromatherapie van lavendel brengt evenwicht op lichamelijk en geestelijk niveau, en balanceert het zenuwstelsel (zowel sympatisch als para sympatisch zenuwstelsel). Lavendel aromatherapie werkt weerstand verhogend en bloeddruk verlagend.

Fysiek:
Lavendel is kalmerend en verzachtend. De ontsmettende, bacteriedodende en pijnstillende eigenschappen van lavendel maken deze aromatherapie zeer waardevol bij de behandeling van alle soorten verwondingen, ze balanceert het zenuwgestel, werkt pijnstillend, tegen verbrandingen, bloeddrukverlagend. Daarnaast is deze aromatherapie actief tegen schimmels en eczeem, antimicrobieel, bij zenuwontstekingen en spierkrampen, insektenwerend. Lavendel kan puur op de huid gebruikt worden.
Aromatherapie van Lavendel heeft een brede werking en is te gebruiken bij o.a. : abcessen, acne, blauwe plekken, brandwonden, dermatitis, eczeem, hoofdroos, insectensteken, luizen, ontstekingen, psoriasis, ringworm, zweren, zwemmerseczeem, lumbago, spierpijn, reuma, verstuikingen, verrekkingen, astma, bronchitis, kinkhoest, laryngitis, hoofdpijn, hypertensie, migraine, nervositeit, slapeloosheid, stress, verkoudheid, winterhanden/voeten en vermoeide voeten.

Psychisch:
Lavendel essence heeft een genezende en zuiverende werking. Deze aromatherapie schenkt liefde en tederheid en beschermt tegen negativiteit. Stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. Lavendel helpt bij slapeloosheid, bewusteloosheid, vermoeidheid, depressies, paniek en hysterische toestanden. Lavendel aromatherapie brengt evenwicht en ontspanning. Bij angst, stress en depressie. Net zoals vetiver heeft lavendel een positieve uitwerking op alle chakra's en heeft ze zowel een kalmerend als een energetiserend effect.

Type:
Het lavendel-type draagt een groot emotioneel probleem met zich mee dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mens heeft onder de plak gezeten van ouders die grote verwachtingen koesterden. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geteisterd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft geregeld te kampen met sexuele angsten. Het heeft niet geleerd met sexualiteit om te gaan en hij heeft hierdoor ook een afkeer van zijn eigen lichaam gekregen. Deze levenshouding zal zich ook voortzetten bij andere emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Deze mens moet allereerst leren zich te bevrijden van het juk van zijn ouders, om vervolgens zijn eigen IK te leren kennen.

Beschikbare Optie's:
Inhoud: