Kamille, Roomse
Werkt zachter dan blauwe variant.
36.95EUR

Roomse Kamille (Anthemis Nobilis)
Kleur: zacht groen/geel
Geur: kruidig/hooiachtig, minder intens dan blauwe kamille
Mengt goed met: geranium, lavendel, patchouli, roos, neroli, bergamot, marjolein, citroen, ylang ylang, jasmijn, scharlei

Kern eigenschappen:
Roomse kamille bevat minder azuleen dan de Blauwe kamille, maar werkt ook hier ontstekingsremmend en koortsdrijvend. Reinigende invloed op alle soorten slijmvliezen. Verzorgend. De Roomse kamille is wat subtieler in zijn werking dan de blauwe kamille. Ook is de geur zachter. Roomse kamille verdient de voorkeur bij kinderen of als men de olie gebruikt vanwege zijn psychische eigenschappen.

Fysiek:
De etherische olie van roomse kamille oefent een reinigende, kalmerende en verzachtende invloed uit op het maagdarmstelsel en slijmvliezen. Kamillie olie bevordert de genezing van de huid, is pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen en helpt in het algemeen tegen ontstekingen. Bevordert menstruatie. Ook goed voor kinderen die pijn hebben, angstig zijn of overprikkeld reageren.
Gebruik Kamille o.a. bij: brandwonden, vrieswonden, blaren, eczeem, reuma, acne/jeugdpuistjes, ontstekingen, wondjes, insectensteken, zweertjes, weinig eetlust, huidproblemen, menstruatieklachten, artritis, verstuikingen, spierpijn, jicht, zenuwpijn, migraine, nervositeit, stress, overgangsklachten, prikkelbaarheid, slapeloosheid, angst, stress, tandpijn en spijsverteringsstoornissen.

Psychisch:
Roomse kamille heeft een rustgevende en kalmerende werking waarin men kan loskomen van ontevredenheid, pijn en ergenis. Zeer geschikt voor mensen die vaak prikkelbaar of nerveus zijn. Ze kalmeert en verzacht en geeft een gevoel van geborgenheid. verzacht psychische krampen. Kinderen die verdrietig zijn reageren vaak goed op roomse kamille

Type:
Het kamille-type is teleurgesteld en gefrustreerd in het leven. Hij zou moeten leren om gekwetste gevoelens of emotionele problemen te uiten bij iemand die hij vertrouwt. Als hij zich niet leert uiten, dan blijft hij steeds in dezelfde cirkeltjes draaien.

Beschikbare Optie's:
Inhoud: