Ylang ylang
Vertraagt en verdiept de ademhaling.
7.05EUR

Ylang ylang (cananga odorata)
Kleur: kleurloos tot lichtgeel
Geur: zeer zoet, bloemig, parfumgeur
Mengt goed met: rozenhout, jasmijn, vetiver, bergamot, roos

Kern eigenschappen:
Ylang ylang is ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend. Ze vertraagt en verdiept de ademhaling en hartslag. Bloeddruk verlagend. De olie wordt traditioneel gebruikt in de huidverzorging en omwille van de geur ook in de parfumerie. Maakt o.a. deel uit van Chanel 5 en andere wereldberoemde parfums. Schenkt vertrouwen en geborgenheid. Balancerend.

Fysiek:
Algemeen koortswerend en weerstand verhogend (tegen infecties). Vertraagt en verdiept een te snelle ademhaling en hartslag. Behandeling van nerveuze spanning, slapeloosheid en hyperactiviteit. Bij menstruatieklachten. Bij huid- en haarverzorging, erotiserend.
Ylang ylang wordt o.a. gebruikt bij: futloos afbrekend haar, geïrriteerde huid, onzuivere huid, jeugdpuistjes, broze nagels, verhoogde bloeddruk, insectensteken, hypernea, hartkloppingen, shock, depressiviteit, angst, spanning, slapeloosheid, te hoge hartslag, verminderde geslachtsdrift. Voorkomt hyper ventilatie.

Psychisch:
Deze zoet geurende olie roept gevoelens van vrede op en verdrijft kwaadheid. Het maakt je ruim en bekoorlijk. Ylang ylang schept een sfeer van geborgenheid, een harmonische en rustige sfeer die stimulerend werkt op goede conversatie, begrip en samenwerking.
Deze essence is licht verdovend en een afrodisiacum. Het is in staat om boosheid, die voorkomt uit frustratie, te verzachten en remmen.

Type:
Het ylangylang type is teleurgesteld in zijn omgeving. Hij is vooral ontstemd over de partner. Deze persoonlijkheid heeft altijd ter goeder trouw willen handelen maar werd niet altijd begrepen. De omgeving heeft vaak een overheersende en veeleisende functie gehad, waardoor deze mens onder stress en spanningen kwam te staan.
Hij moet leren zichzelf los te weken van de verwachtingen van de partner en bij zichzelf te rade gaan of hij deze wensen kan en wil tegemoet komen. Het ylang ylang type moet proberen meer zelfvertrouwen te krijgen en dit uit te stralen naar de omgeving. Alleen door deze houding aan te nemen, krijgt de partner ook vertrouwen.

Contra indicatie:
Gebruik met mate: te veel kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken

Beschikbare Optie's:
Inhoud: