Tarwekiem olie
Bij droge huid. Herstelt littekenweefsel.
6.50EUR

Kern eigenschappen:
Tarwekiem olie heeft een hoog vitamine E gehalte. Daardoor is het zeer geschikt bij het herstellen van litteken weefsel. Toevoeging van tarwekiemolie verlengt de houdbaarheid van samengestelde mengsels.

Behorend tot:
Tarwekiem behoort tot de drogende oliën. Hoewel het een drogende olie is is hij wegens zijn zwaarte niet geschikt voor de vette huid.

Toepassingen:
Tarwekiemolie is vooral geschikt voor de droge en rijpere huid. Het heeft een stimulerende invloed op de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Massage:
Deze olie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen van het bindweefsel tegen en is daardoor zeer geschikt voor het behandelen van littekens. Bij een lichte massage zal het bindweefsel soepeler worden en kunnen de afvalstoffen, die opgeslagen liggen in het bindweefsel, naar buiten gebracht worden. Dankzij het hoge gehalte aan vitamine E (2-3 gram per 1000 gram), is de olie een goede anti-oxydant.

Mengt goed met:
Gebruik een paar druppels pure tarwekiemolie om littekens te verzorgen. Gebruik Tarwekiemolie verder alleen in mengsels ( erg vet en specifieke geur) o.a. bij; eczeem, droge of geïrriteerde huid, rijpere huid met rimpels, droog en mat haar.

Bevat:
Tarwekiemolie is rijk aan vitamine E (alpha en betha tocoferol), bevat daarnaast ook caroteen, lecithine en sporenelementen. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur.Er zijn ruwweg drie soorten olie, n.l. drogend, half drogend en niet drogend
Hoe hoger het gehalte meervoudig onverzadigde vetzuren, hoe eerder de olie opdroogt bij gebruik.

drogende olie: meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren. Geschikt voor een vette huid
half drogende olie: tussen de 20% en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren. Geschikt voor een droge, rijpere of gemengde huid.
niet drogende olie: minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren. Geschikt voor een droge of rijpere huid.

Beschikbare Optie's:
Inhoud: